top of page

TheMayor.eu: Кампанията "За чист и зелен Благоевград" ще приобщи гражданите в името на по-добър дом

От европейската платформа TheMayor.eu отбелязват, че кампанията "За чист и зелен Благоевград", която ще се проведе тази събота в Благоевград има за цел да приобщи всички граждани в името на по-добър дом и живот. От изданието съобщават, че инициативата за голямото чистене на града се рестартира по идея на кмета на Благоевград Илко Стоянов след дълго прекъсване, а нейн патрон ще бъде министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, който ще присъства личноБлагоевград отново влезе във фокуса на европейските издания. От платформата TheMayor.eu отбелязват, че след дълго отсъствие, инициативата за голямото чистене на града бе възстановена отново по идея на кмета на Благоевград Илко Стоянов.

Тя се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Припомняме, че акцията започва на 14 май /събота/ от 10.00 часа на площад „Народни будители“ (Между сградите на РИМ – Благоевград и бившия Младежки дом), където ще бъде поставен официален старт на мащабното почистване.

В зелената акция тази година ще се включат Американския университет у нас, общинска администрация и държавни институции, културни институции, детски градини и училища, представители на ФК „Пирин“, спортни клубове, Български младежки червен кръст – Благоевград, Детски парламент – Благоевград, жители на областния център и украински бежанци.

На 14 май от 10.00 часа ще има разположени шатри на различни места в града за улеснение на доброволците по почистването. Там всеки желаещ да се включи в „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще може да намери материали за събиране на отпадък, като чували за разделно събиране (зелени и жълти), както и черни чували за събиране на смесен отпадък. Ще бъдат предоставени и ръкавици, тениски и шапки, както и кошчета за разделно събиране на отпадъци. Материалите са предоставени от „Еко Партнърс“ АД и ОП „Чистота“.

Събраният боклук следва да бъде изнесен до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а ОП „Чистота“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Шатрите с всичко необходимо за почистването ще бъдат разположени на пл. „Народни будители“; в началото на алеята в парк „Бачиново“; пред централния вход на стадион „Христо Ботев“; зелените площи в парк „Даме Груев“; квартал „Струмско“ (срещу супермаркет „Стоми“); кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“ (пред блок Строител); кв. „Грамада“ (пред Китайския мол); кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“ (в двора на СК „Пирин“)

За допълнителна информация може да се обърнете към телефоните или уебсайта на Община Благоевград.

Цялата статия на TheMayor. EU може да намерите тук:

https://www.themayor.eu/en/a/view/clean-and-green-campaign-in-blagoevgrad-wants-to-bring-communities-together-10397Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page