top of page

569 машини за гласуване в област Благоевград за изборите в неделя

316 598 избиратели от област Благоевград имат право на глас на изборите в неделя. Общият брой машини за гласуване в областта са 569, съобщи за "Югозапад Днес" говорителят на РИК-Благоевград Радослав Митрев. Той призова избирателите да упражнят правото си на глас и допълни, че всички противоепидемични мерки по време на вота ще бъдат спазвани стриктно.


Избирателите в област Благоевград, имащи право на глас на изборите за парламент и президент в неделя са точно 316 598. Доставени са 318 000 бюлетини за 123-те секции, в които ще се гласува на хартиен носител, съобщи за "Югозапад Днес" говорителят на Районната избирателна комисия в Благоевград Радослав Митрев. Избирателните секции на територията на областта са общо 572 като в 449 от тях ще се гласува машинно. В 120 от тях пък ще има по две машини. Общият брой машини за гласуване за цялата област е 569.


Подвижните избирателни кутии за трудно подвижни хора в област Благоевград са общо 19. За карантираните с ковид лица от РИК-Благоевград са предвидили 8 броя подвижни избирателни кутии. В болниците и в социалните домове в Благоевградска област ще има пет СИК-а: една от тях е в МБАЛ-Благоевград.


"Призовавам хората да гласуват, да не се страхуват от ковид и да бъдат сигурни, че всички противоепидемични мерки по време на вота ще бъдат спазвани стриктно според наредбата на Министерството на здравеопазването", каза още говорителят на РИК Благоевград Радослав Митрев.

Припомняме, че Централната избирателна комисия уведомява, че заявленията за гласуване с подвижна избирателна кутия се подават до кмета на общината по адреса на карантиниране. На интернет страницата на ЦИК е достъпно електронно заявление за гласуване на избиратели поставени под задължителна карантина или изолация, като проверката се извършва едновременно с подаването му. Заявлението е достъпно на следния линк: https://qvote.cik.bg/ns14.11.2021/

За подаване на електронното заявление не е необходим електронен подпис и може да се подава до изборния ден включително.


Ц. Митова,

Югозапад Днес
bottom of page