top of page

37 ученика от Второ ОУ "Димитър Благоев" ще почиват на "Албена" безплатно

Възпитаници на училището ще се радват на шестдневна почивка в черноморския курорт "Албена", финансирана от националната програма "Отново" заедно"През месец август Второ ОУ в Благоевград подготвя шестдневно ученическо туристическо пътуване до курортен комплекс Албена на 37 ученици, участници по национална програма „Отново заедно“. Критериите, по които са били оценени учениците са определени с решение на Педагогическия съвет на училището и включват отличен или много добър успех, социално положение и др.


Училището е планирало и специална програма за безплатно почиващите деца, каза за "Югозапад Днес" директорът на училището Милена Ковачева.

Част от планираната програма:

-Ден на ПЛАЖНИТЕ игри (забавления с аниматори)

-Образователна лекция по здравословно хранене с доц. Св. Ханджиев

-Концерт на открита сцена

-Екскурзия по избор (Аладжа манастир или Теккето Ак-Язълъ Баба, Оброчище)

-Спортни игри на стадиона

-Гимнастика на плажа

-Посещение на аквапарк АКВАМАНИЯ

-Ден на Тениса (забавления с аниматори). Занимания по плажен тенис, тенис на корт и тенис на маса.

-Фотоконкурс "НАЙ-ДОБРА СНИМКА НА АЛБЕНА“

-СЕЛФИ ден на плажа


Националната програма „Отново заедно“ е за провеждане на финансирани от централния бюджет шестдневни ученически туристически пътувания за ученици с цел преодоляване на последствията от COVID-19, в т.ч. липсата на активен социален живот. Тя се изпълнява на територията на Република България, обхваща държавни и общински училища и е предназначена за ученици от 1 клас до XI клас през учебната 2020/2021 година. Дейностите, които ще се реализират по време на програмата, ще допринесат за подобряване на социалния и здравословния начин на живот на учениците, което е и приоритет на държавната политика. Програмата предвижда и занимания в областта на науките, изкуствата, технологиите и спорта.


bottom of page