top of page

21 училища в област Благоевград са одобрени за безплатно море


В град Благоевград възпитаници на ПМГ, Второ ОУ, Трето ОУ и Седмо СУ ще се възползват от безплатно море по националната програма на МОН "Отново заедно", каза за Югозапад Днес Методи Попов от РУО-БлагоевградОт общо 25 училища кандидатствали по националната програма "Отново заедно" в област Благоевград, 21 училища са били одобрени. В момента четири училища на територията на областта чакат одобрение. Отпуснатата сума от МОН само за община Благоевград е 23 800 лв, каза Методи Попов от РУО-Благоевград.


" В момента тече проверка на документи в рамките на регламента. Стриктно проверяваме списъци, спазвания на изисквания по наредбата за ученическите пътувания. Преглеждаме целият пакет документи на всяко кандидатствало училище- важно е информираното съгласие от родителите, превозното средство, техническите документи, наличието на медицинско лице и спасители в съответните комплекси, в които ще почиват учениците", каза Методи Попов. До този момент в град Благоевград са одобрени четири училища, още няколко очакват одобрение. Пътуванията ще се извършват при спазване на всички епидемични мерки, увериха от РУО.

Програмата "Отново заедно" ще продължи и през септември, когато ще се разглеждат отпадналите от одобрение през лятото училища, казаха от МОН.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес
bottom of page