Ще отпусне ли Министерски съвет средства за шест ключови обекта в Благоевград?

Въпреки, че в актуализацията на бюджета на правителството липсваха пари за общините у нас, Община Благоевград се оказа отличник по подадени навреме проекти в Министерски съвет. Администрацията на Илко Стоянов е разработила проекти за шест ключови за Благоевград обекти. Особено важни за града от образователната инфраструктура и извън недопустимите по тези искания детски градини и училища, са

са ремонтът на Обсерваторията и Спортният интернат, както и изграждането на улица "Промишлена", която най-сетне ще облекчи трафика в Благоевград. Добро впечатление прави, че Общината не е забравила и селата- така нужната реконструкцията на пътя между Дъбрава и Горно Хърсово също е сред подадените от кмета обекти.Община Благоевград се оказа отличник по подадени навреме проекти, свързани с ключови за града обекти. Кметът Илко Стоянов е кандидатствал за шест ключови за Благоевград обекти като условието в Министерски съвет е помощта да бъде насочена за обекти с налични разрешения за строеж. Особено важни за града от образователната инфраструктура и извън недопустимите по тези искания детски градини и училища, са

са ремонтът на Обсерваторията и Спортният интернат, както и изграждането на улица "Промишлена", която най-сетне ще облекчи трафика в Благоевград. Добро впечатление прави, че Общината не е забравила и селата- така нужната реконструкцията на пътя между Дъбрава и Горно Хърсово също е сред подадените от кмета обекти.

В документите, изпратени до Министерство на финансите, Oбщина Благоевград посочва намерение за изграждане на улица „Промишлена“, която ще свързва кварталите „Еленово“ и ж.к. „Ален мак“ с ул. „Ал. Стамболийски“, при старите гробища, като чрез реализирането на възела ще бъде оптимизирано движението на МПС и пешеходци. Предвижда се още и реконструкция на пътя за селата Дъбрава и Горно Хърсово, които са с асфалтово покритие, но в много лошо състояние. Останалите три обекта, които попадат в сферата на образованието са, както следва: -II ОУ „Димитър Благоев“, където се планира разширяване на сградния фонд чрез изграждане на пристройка за провеждане на образователни дейности; - Сградата на астрономическата обсерватория в парк „Ловен дом“, където е предвиден основен ремонт, за да бъдат възстановени образователните занятия; - Спортен интернат – Благоевград. На място е планиран ремонт на залите за тренировки и практикуване на хандбал, гимнастика, както и подобрение на лекоатлетическата писта, намираща се в двора на комплекса. Проектите са подадени за финансиране във връзка с писмо, получено от Министерство на финансите, в което се посочва възможността за целева помощ от държавния бюджет за постигане на устойчиво развитие на общините.

Интересно е да се отбележи, че в актуализацията на бюджета на правителството липсваха пари за общините у нас. Остава да видим дали Министерски съвет ще отпусне средства за така важните за Благоевград обекти.


Югозапад Днес