top of page

Хубавите новини от Благоевград! "Ловният дом" отново стана достъпен

След години на разруха, култовият за благоевградчани парк "Ловен Дом" отново стана приветлив и достъпен. В момента от дирекция "Екология и чиста среда" към Община Благоевград извършват разчистване и засаждат цветя по мащабен идеен проект. Вижте ощеПарк „Ловен дом“ ще посреща жители и гости на града с нов цветен облик. Пространството около емблематичния фонтан е почистено, а наоколо се засаждат нови цветни фигури с луковични растения, провежда се още орязване на храстите и събиране на отпаднала листна маса.

Идеята на кмета Илко Стоянов е парк „Ловен дом“ да се превърне в едно по-приветливо място, което да привлече по-голяма посещаемост.


До момента паркът бе в незадоволително състояние. Дирекция „Екология и чиста среда“ към Община Благоевград работи за подобряване на качеството на всички мероприятия за поддържане на парковия терен, както и в посока развиване и обогатяване на зелената система на територията на общината.


Община Благоевград е предприела стъпки и за реализиране на идеен проект, който отчасти включва мащабно подобряване на парк „Ловен дом“ и „Розариума“.

Апелираме жителите и гостите на града да бъдат отговорни към опазването на зелените площи и зацветените терени!bottom of page