Хакнаха страницата на Община Благоевград и страницата на кмета на града

Административният достъп до фейсбук страниците на Община Благоевград и страницата на кмета на общината Илко Стоянов е отнет в резултат на хакерска атака. Навръх празника на Благоевград, който отбелязва 110-години от освобождението на Горна Джумая, хакери са присвоили контрол върху фейсбук страниците на кмета Илко Стоянов и тази на Община Благоевград. За случая ще бъдат сезирани компетентните органи

Административният достъп и възможността за управление на страниците на Община Благоевград и на кмета на общината Илко Стоянов са отнети тази нощ. Вероятно става въпрос за хакерска атака. Администраторите на двете страници са получили съобщения, че контролът им върху тях е премахнат, без да има посочени причини за това. Изтрити са и част от публикациите в страниците.

Община Благоевград и кметът Илко Стоянов предупреждават, че е възможно да се появят материали, които не произтичат от институциите. За случая ще бъдат сезирани компетентните органи. Общината ще използва комуникационни канали на медии, за да продължи да информира обществеността.


Югозапад Днес