top of page

Фризьорските услуги в Благоевград в пъти по-достъпни от тези в София

Всяка втора благоевградчанка ползва услугите на фризьори и маникюристи


Макар пандемията да застраши бизнеса в Благоевград, по-големите салони за фризьорски и козметични услуги успяха да оцелеят. "Беше много трудно, но с постоянство и професионализъм преминахме през изпитанието на ковид", разказва Мирослава Якимова, собственичка на фризьорско студио в центъра на града. Според стилистката с над 15 години опит, благоевградчанки редовно отделят от 15 до 20 лв седмично за поддръжка.
"За разлика от София, където цените се надути в пъти повече, в Благоевград има достатъчно професионалисти, които знаят, че да искаш 100 лв за изсушаване е нереално. Тази година и в Благоевград имаше някои доста завишени цени на прически за абитуриентските балове, но слава Богу колегите масово се съобразяват с реалните пазарни стойности", допълва Мирослава. "Най-много се радвам, че напоследък виждам тотално нова поколение, което бяга от т.нар. чалгаджийски имидж и настоява за изчистени, семпли прически. Успяхме да избягаме и от така клишираните "вафлички" в косите", споделя шефката на фризьорския салон. Тя допълва, че благоевградчанки вече са разбрали, че поддръжката е най-важна и все повече прибягват до процедури, които подобряват косите им.


"Малкият бизнес изисква пълна отдаденост и непрекъснато усъвършенстване. Радвам се, че работя в града, известен с поддържаните си жени", казва Мирослава Якимова.bottom of page