top of page

Фрапиращи злоупотреби от времето на кмета Камбитов ще ощетят бюджета на Благоевград с милиони!

Безсрамна далавера на гърба на хората! Тежки нарушения, граничещи с престъпления при изграждането на плувния басейн в ж.к. „Еленово“ са открити при извършени проверки от Община Благоевград. Сред тях са липса на Акт 12 и фалшифициране на Акт 15 с положени неистински подписи на архитекти и инженери, това заяви на пресконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов. Градоначалникът, на когото ще му се наложи да спасява Благоевград от ръба на фалита беше възмутен от откритото и заяви, че вече е сезирал компетентните органи. В условията на държавна и финансова криза обаче Стоянов ще трябва да направи чудеса да запази Общината стабилна, при положение, че далаверите на екипа Камбитов ще се отразят на социалните дейности, патронажа, ин-витро процедурите и др. Илко Стоянов вече е доказал, че може да се справя и в най-трудните времена, но е ясно, че в последните десет години в Благоевград са извършвани тежки злоупотреби, за които накрая ще плащаме всички. Вижте още


Окръжна прокуратура е сезирана за фрапантните нарушения, като се очаква компетентните органи да извършат проверка както на фирмата изпълнител ЕТ „Маргарита-П- Иван Костадинов", така и на служители на Общината, които са заемали ръководни длъжности по време на изпълнение на обекта, подчерта Илко Стоянов.

Той припомни, че през 2014 г. Община Благоевград е получила ПМС от държавата и е сключен договор за инженеринг на СК „Пирин“ в кв. „Еленово“, ведно с плувния басейн, на стойност около 2.4 млн. лева.

За обекта, завършен през 2015 г., обаче е било необходимо да бъдат разплатени допълнителни 1,4 млн. лева, които с лихвите и разходите по делото са на стойност около 2,5 млн. лева.

Стоянов заяви, че влязлото в сила решение на ВКС ще се отрази на бюджета на Община Благоевград, касаещ местните дейности. То ще повлияе на всички общински предприятия, в това число ОП „Благоевград ремонт строй“, БД „Спортни имоти“, ОП „Озеленяване“, ОП „Чистота“. Ще рефлектира и върху местните дейности, сред които еднократните помощи за новородени, социални помощи, инвитро и социалния патронаж.

Решението ще се отрази и на финансирането на спортните клубове, за което кметът предупреди на заседание на Общински съвет. Илко Стоянов заяви, че ще задържи Общината стабилна, въпреки допълнителните усложнения предвид липсата на правителство, на бюджет и на невъзможността да се тегли кредит поради изтичането на мандата на настоящия ОбС.

Факт е обаче, че мандатът на Илко Стоянов е един от най-трудните в историята на града, а скелетите от гардероба на предишните управници непрекъснато утежняват положението на Благоевград.


Югозапад Днес

bottom of page