top of page

Ученици от 10-и и 11-и клас ще могат да се записват за програмата ABLE Mentor в АУБ

Ученици от 10-и или 11-и клас вече могат да се записват за програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България. Срокът за кандидатстване в Сезон 7 на Able Mentor Благоевград е 28 септември 2021 год.

Партньорството между Американския университет в България и Асоциацията на българските лидери и предприемачи стартира в началото на 2016 г, като до момента над 60 екипа успешно реализираха своите проекти.

Как протича програмата?

Програмата е безплатна и се провежда веднъж годишно в периода октомври – януари. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLEMentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците. Допълнително менторите и учениците имат възможност да участват в различни обучения и други мероприятия, организирани от ABLEMentor.

ABLEMentorе проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата ABLEMentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит.

bottom of page