top of page

Ученици от Второ Основно демонстрираха добри практики в STEM обучението

В „Център за природни науки, изследвания и иновации“ на училището днес се проведе представителна изява на клубовете за занимания по интереси в прогимназиален етап, посочи директорът на училището Милена Ковачева и допълни, че от учебната 2019/2020 година учебното заведение е „иновативно училище“.Ученици от благоевградското Второ основно училище „Димитър Благоев“ демонстрираха добри практики в STEM обучението, съобщи директорът на училището Милена Ковачева. В „Център за природни науки, изследвания и иновации“ на училището днес се проведе представителна изява на клубовете за занимания по интереси в прогимназиален етап, посочи Ковачева и допълни, че от учебната 2019/2020 година учебното заведение е „иновативно училище“. Съвременният STEM център в училището е финансиран от Министерство на образованието и науката и има за цел да мотивира учениците в изучаването на природни науки, математика и технологии и професионално ориентиране към технологичните професии и към зелените професии на бъдещето, посочват от училището. Партньори по проекта са община Благоевград и Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Благоевград.

На училищното събитие присъстваха секретарят на община Благоевград Дейвид Арабаджиев, експерти от Регионално управление на образование – Благоевград и от РИОСВ – Благоевград, деканът на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р инж. Снежина Андонова, университетски преподаватели, учители и родители.

В рамките на днешната изява директорът на училището Милена Ковачева презентира тема „STEM обучението – мост към бъдещето“, а ученици проведоха опити в практическата лаборатория в рамките на “STEM седмицата за седмокласници“ за установяване на чистотата на водата от различни източници в района. Ученици са демонстрирали и как виждат светът на дигиталните технологии, светът на физиката и математиката.


Източник: БТА

Югозапад Днес

bottom of page