top of page

Учениците от 8-и, 9-и и 10-и клас могат да спечелят стипендия до 3500 лв


Организацията YFU ( "Youth for Understanding") ще отпусне 20 стипендии на български младежи от 8-и до 10-клас. Те ще трябва да се справят с малка видео задача, в която креативно да приложат уменията си за боравене със социалните мрежи.


Участникът първо си избира държава от сайта на YFU. Във видео не по-дълго от 60 секунди трябва да разкаже на български или на английски защо иска да прекара година на обмен с YFU точно в тази страна, както и с кои трима приятели би споделил/а приключението. Проектите си ще изпращат за участие посредством тагване на @yfubulgaria.


Видеото може да бъде интерактивно, забавно или като предизвикателство. Участниците могат да добавят музика, стикери и ефекти, за да изразят креативността си и да създадат колкото може по-оригинален клип.

След като оцени проектите, българското звено на международната организация за ученически обмен “Младеж за разбирателство” ще отпусне на 20 от претендентите стипендии между 500 и 3500 лв.. Сумите са предназначени за младежи, които искат да прекарат следващата учебна 2022/23 година в държави като САЩ, Германия, Франция, Финландия и др. Пълните условия за участие можете да намерите тук. Краен срок за кандидатстване: 10 декември 2021г. Повече подробности на: Facebook/Instagram/TikTok: @yfubulgaria

bottom of page