top of page

Улицата зад Районен съд-Благоевград невъзможна за паркиране


Според читателски сигнал, Общината нарушава собствените си разпоредбиЖивущите на малка централна улица в Благоевград от години не могат да паркират пред домовете си. Става въпрос за улица „Васил Мечкуевски“, в участъка на Районния съд и детска градина „Ведрица“. След многократни жалби за очевидно нарушение на наредбата за реда на спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства, община Благоевград не само, че не направи нищо да осигури достъп на хората до домовете им, но и най-спокойно отдаде цели две паркоместа на куриерската фирма, разположена на улицата. Меркантилното решение от година тормози живущите над 100 семейства, на които общината отпуснала едва три паркоместа- абсолютно нарушение на минималния праг на паркиране по член 37-и по ЗУТ.


Читатели ни информират, че градската управа най-редовно си затваря очите за изключителната натовареност на улица „Васил Мечкуевски“ като дори създава предпоставка за инциденти- вечер родителите се чудят къде да паркират, за да приберат децата си от детската градина, докато на служителите в Съда и на живущите им се налага да чакат късните часове на денонощието, за да паркират пред домовете си!  Това не пречи на Общинската служба „Паркинги и гаражи“ да поставя скоби и да прибира глоби без изобщо да се съобрази с абсурдността на ситуацията.

От „Васил Мечкуевски“ обещават, че ще се вдигнат на протест срещу Общината за осигуряването на поне минималния брой места за паркиране в натоварената улица, надявайки се, че общината няма да се ръководи от грижата за бизнеса, а ще разгледа интереса на хората.  

Снимка : DarikNews.bg


bottom of page