top of page

Уебинар на тема "Как да дишаме по-чист въздух?" ще се проведе на 15-и юни

Събитието е под шапката на Европейския парламент и ще се проведе в платформата ZOOM. Всеки може да се запише за участие.
Замърсяването на въздуха е световна заплаха, а негативното му влияние върху човешкото здраве и екосистемите е добре документирано. Въпреки намаляващите концентрации на замърсители на въздуха в Европа, тревожно голям брой хора в градските райони продължават да бъдат изложени на нива на замърсяване, надвишаващи разрешените лимити.

Как европейските регулации спомагат за преодоляване на този проблем, какви мерки трябва да бъдат предприети и как са подходили други европейски градове и региони, за да се справят с тежкото замърсяване при тях - това са част от въпросите, които ще дискутираме на уебинара „Как да дишаме по-чист въздух? Европейски практики и решения“, който ще се проведе онлайн на 15 юни 2021 г., вторник, от 15.00 до 16.30 ч.

В панелната дискусия ще вземат участие Хави Лопес (С&Д/Испания), член на Европейския парламент и докладчик по прилагането на директивите относно качеството на атмосферния въздух, Франсоа Уакенхут, началник отдел „Чист въздух“ в Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия, и Стефан Димитров, съосновател на проекта AirBG.info за мониторинг на качеството на въздуха.

Във втората част на уебинара ще бъде представен италианският опит на регион Ломбардия с мерки в сферата на транспорта и полският опит с мерки за забрана на твърдото битово гориво с цел намаляване на замърсяването на въздуха.

И двете части ще бъдат последвани от дискусия с публиката, а неин модератор ще бъде Алексей Лазаров, управляващ редактор на в. Капитал.


Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски с двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.

Регистрирайте се за участие в уебинара до 14 юни на http://epfacebook.eu/qyP5.

Програмата на събитието можете да видите тук: http://epfacebook.eu/qyPF

Уебинарът ще бъде излъчван на живо само на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в https://www.sli.do/ с хаштаг #CleanAir. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Фейсбук.


bottom of page