top of page

Уволниха шефа на РЗИ-Благоевград К.Калоянов

Очаквана смяна- директорът на РЗИ-Благоевград К. Калоянов бе сменен след 4 години на поста. По времето на управлението си Калоянов бе почти мистична фигура, която рядко отговоряше на въпроси, а взаимодействието му с институциите определено куцаше. През последните месеци РЗИ в Благоевград се прочу и с проверки от Здравната каса и Икономическа полиция след съмнение за издаване на фалшиви ковид сертификати.


Директорът на РЗИ-Благоевград е уволнен след проверки от Министерството на здравеопазването. Д-р Калоянов е на поста от 2018-а като преди това е началник отдел в регионалната институция. Той е почти мистична фигура за журналистите в града- интервютата му са рядкост, а на посочените телефони в РЗИ е цяло щастие да се свържеш с някой, който да може да отговори на елементарни въпроси. Кампанията за зелен сертификат премина вяло и организацията й бе слаба. В разгаза на ковид кризата Калоянов се прочу и с решението да изпраща нервноболните от Благоевград в други общини.

Сътрудничеството на РЗИ и с други институции като РУО и Община Благоевград например също куцаше, а в пика на ковид родителите на ученици се оплакваха, че от РЗИ няма никаква информация дали трябва да тестват децата си, как ще се извършва това и кой ще заплаща тестовете. Кампанията им за ваксиниране на учителите също беше на хартия и без никакви усилия.

През последните месеци Здравната каса влезе на одит в РЗИ заради съмнения за злоупотреби с фалшиви сертификати, а общинският съветник д-р Янкулски, който работи в РЗИ-Благоевград бе проверяван от икономическа полиция заради фалшиви сертификати.

Не е ясно кой ще смени Калоянов на поста.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес


bottom of page