top of page

Илко Стоянов ще положи клетва като кмет на Благоевград на 14-и юли

Тържественото заседание за полагане клетва на Илко Стоянов, като кмет на община Благоевград, ще се проведе на 14.07.2021 година /сряда/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември” на общината.Общинският съвет ще заседава в присъствието на Председателя на Общинска избирателна комисия Благоевград – адв. Мартин Бусаров, Областния управител на област с административен център Благоевград – г-н Николай Шушков, ВрИД кмет на община Благоевград – г-н Ясен Попвасилев, както и кметове на населени места в община Благоевград. На тържественото заседание е поканен да присъства и Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.Заседанието ще бъде при отворени врата за граждани и общественици, при спазване на необходимите противоепидемични мерки.


Промяната в предварително обявената дата за провеждане на заседанието се налага поради получена покана от Националното сдружение на общините в Република България за участие в областна среща за актуализация на представителите на общините от област Благоевград в Регионалните съвети за развитие, която ще се проведе на 16.07.2021 година.

До настоящия момент в Регионалния съвет за развитие (РСР) представител на община Благоевград е инж. Румен Томов. С цел запазване на представителството в Регионалния съвет за развитие (РСР) до предстоящата на 16.07.2021 година среща следва Община Благоевград да има определен делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, а именно г-н Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

bottom of page