top of page

Турнир "За купата на Община Благоевград" ще се проведе в помощ на дeте с трайно нарушено зрение

Благотворителната инициатива на Община Благоевград и аматьорска лига по минифутбол SPS ще се проведе в помощ на 8-годишния Александър Момчилов от Благоевград. Детето е с трайно нарушено зрение и има нужда от специален увеличител за четене. Турнирът стартира на 11 декември в СК „Пирин“, кв. „Еленово“ и ще продължи до 23 декември.


В помощ на Александър Момчилов, ученик от XI ОУ „Христо Ботев“, Община Благоевград, съвместно с аматьорска лига по минифутбол SPS, организират Благотворителен турнир „За купата на Община Благоевград“. Турнирът стартира на 11 декември в СК „Пирин“, кв. „Еленово“ и ще продължи до 23 декември.

Александър е на 8 години и е с трайно нарушено зрение. Момчето вижда само силуети, а за да се научи да чете се нуждае от специален увеличител за четене. Апаратът струва 4000 лева и събраните средства от турнира ще бъдат дарени на семейството, за да се подпомогне закупуването на увеличителя.

Всички срещи, в рамките на турнира, ще се играят по допълнително изготвен график. Община Благоевград предоставя терените безвъзмездно, като е подготвила купи за финалистите на първо, второ и трето място, подсигурени са и медали.

Около игрищата, на които ще се провеждат срещите, ще бъдат поставени и кутии за дарения.

Средства може да се превеждат и по банкова сметка:

Титуляр: Александър Андонов Момчилов

IBAN: BG36STSA93000028497557

BIC: STSABGSF

Нека заедно помогнем за по-доброто и успешно образование на ученолюбивия Александър!

bottom of page