top of page

Триумф за ИТН и ДБ в Благоевград, тежка загуба за ГЕРБ и БСП

Горчива загуба за партийните щабове на БСП и ГЕРБ в Благоевград. И двете партии губят значителен брой избиратели в Благоевградско. Дали няма да видим оставки в ръководствата на местно ниво?


По информация от партийни щабове на база почти 80% от преброяването, "Има такъв народ" е големият победител в област Благоевград. От партията на Слави засега водят с около 27% над ГЕРБ, които са с около 24% в областта. В последните десет години ГЕРБ-Благоевград не бяха губили избори в областта- след шамара на кметските избори, на електората на ГЕРБ в областта ще им се наложи да преглътнат и първата си загуба на парламентарни избори през последното десетилетие.


Другият голям победител в област Благоевград е "Демократична България". Те вдигат резултата си значително от предишните избори- в момента са трета политическа сила в област Благоевград с около 15 %. Това означава, че най-вероятно от ДБ ще излъчат двама депутати от 01МИР БлагоевградГорчива загуба за партийната централа на БСП в Благоевград. Спадът при тях е значителен. В сравнение с изборите през април, те отбелязват спад с около 3 процента. В момента, по неофициална информация, резултатът им е малко под 13%. Казано по друг начин- от БСП ще имат само един депутат от област Благоевград и това най-вероятно ще е водачът на листата. Дали пък няма да видим оставки в ръководството на столетницата на местно ниво след като за две поредни седмици отбеляза значителни загуби?


"Изправи се! Мутри вън!" до този момент са с около 6 % в Благоевградска област. Борбата при тях ще е за едно депутатско място. Интересното е, че партията на Мая Манолова изпреварва ДПС Благоевград, които са с около 5 процента по предварителна информация.


Интересно е да отбележим, че партия "Възраждане" е с резултат малко над 3 процента, което изобщо не е лошо в област Благоевград. Българските патриоти отбелязват почти същия резултат, само че с коалиция от три партии- за тях отливът от гласове е очевиден. От "Републиканци за България" пък са събрали около стотина гласа в цялата област.Информацията е предварителна и неофициална!

bottom of page