top of page

Тошко Йорданов: Мантрата, че сме патерица на ГЕРБ е абсолютна глупост!

Заместник-председателят на "Има такъв народ" заяви, че коалиция е възможна само с партиите от протеста. ИТН категорично отказва да се коалира с партии от статуквото


“За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим”. Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ”. По думите му, ако българският народ иска промяна, правителство и промените, започнати от служебния кабинет да продължат, би следвало всички да излязат и да гласуват. „Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото”, посочи той по Нова телевизия.

„Надявам се хората да гласуват и да гласуват. Надявам се да осъзнаят, че промените се случват само през избори”, категоричен беше Йорданов и допълни: „Ние знаем как ще постъпим при всеки един възможен вариант. Ще постъпим отговорно”. Според него ситуацията не е да се състави правителство на всяка цена. „Ако ще има кабинет, той трябва да свърши някаква конкретна работа. Не може да се състави правителство, само, за да има такова и да не се ходи на избори. Ако ще има правителство, то трябва да върши някаква работа”.

„Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ е абсолютна глупост!", каза още Йорданов.

bottom of page