top of page

Татяна Дончева: Иван Гешев трябва да подаде оставка

Дончева призова главния прокурор Иван Гешев да избегне агонията и просто да подаде оставка. Пред БНР тя коментира още и нуждата от диалог за съставяне на ново правителство като подчерта, че хората не искат нови избори.


Татяна Дончева коментира внесеното от министъра на правосъдието искане Висшият съдебен съвет (ВСС) да открие процедура по прекратяването на мандата на главния прокурор Иван Гешев пред БНР. Според нея Иван Гешев трябва сериозно да помисли дали да не избегне тази агония и вместо да се брани до последно, да не потърси сдаване на поста по цивилизован и възпитан начин.

Депутатката от "Изправи се! Мутри вън!" коментира, че правителство трябва да се състави и призова партията на Слави Трифонов към разум като посочи, че трябва да се търси диалог.

"В "Има такъв народ" има разумни глави и хора, които не са толкова самонадеяни и които не биха желали да минат две седмици през парламента и да се приберат вкъщи. Хората не желаят това. Те смятат, че политиците са длъжни да направят каквото се иска от парламента. Когато обаче народът е пратил много малко политици на терен, този процес става много труден. Точно това трябва да разберат някои представители на ИТН. В политиката грубото натискане върху ските води до падане. Винаги има нужда от съюзници", каза още пред БНР Татяна Дончева.

Източник:

БНР

bottom of page