top of page

Таксиметров шофьор снимал с телефона докато пребивали Самуил от Петрич?


Кметът на града отмени празничните прояви по случай Деня на детето в Петрич


Трагичната смърт на 46-годишния собственик на цветарско магазинче в Петрич разбуни духовете във града. Стотици излязоха да почетат паметта на жестоко пребития Самуил. В интернет мрежите вече организират протести, а официална версия за случилото се няма. Биячите на Самуил най-вероятно са го убили без причина, под влиянието на наркотици и алкохол. В града се говори, че един от тях, Кристиян Кожовски е син на известен военен в града, поради което мнозина се страхуват да свидетелстват. Aрестуваните Кожовски и приятелят му Павел са депозирали молба за излизане от ареста, където бяха тикнати веднага след инцидента. Делото им за неотклоенение ще се гледа в Окръжен съд-Благоевград.

Побоят на Самуил потресе социалните мрежи- кървавите снимки обиколиха Интернет, а хората се възмущаваха, че липсват достатъчно желаещи, които да съдействат на разследващите органи. Над 20 човека са разпитани по случая, а има и двама преки очевидци.

Според анонимна информация, докато хулиганите пребивали Самуил, таксиметров шофьор си правел клипче на телефона, вместо да помогне.


Тази вечер петричани излизат на бдение в памет на Самуил, а от общината отмениха тържествата по случай Деня на детето утре. Припомняме, че убитият е баща на дете във втори клас. "Детето на Самуил Кацарски е възпитаник на Общински детски комплекс – съорганизатор на честването за Деня на детето. Самуил Кацарски поддържаше зелените площи и поливната система в Градски парк на Петрич, където трябваше да се състои и детския празник на 1 юни", казват от общината.


bottom of page