top of page

Тази вечер започва европейската нощ на музеите

Регионален исторически музей - Благоевград се включва в Европейската нощ на музеите, която ще се проведе тази вечер от 18.30 часа с богата програма. Община Благоевград се включва в международната инициатива за шестнадесета поредна година


Официалното откриване е в 18.30 часа във фоайето на музея. Музикантите от Биг Бенд – Благоевград ще посрещат посетителите пред музея от 18.00 часа.

Събитията продължават в 19.00 часа, когато ще бъде открита художествената изложба „5±1“. Жители и гости на Благоевград ще имат възможност да видят творби от Ангелина Станчева, Анна Васева, Галина Левашка, Никола Руков, Румен Дешев в зала „Временни изложби“.

В 20.30 часа ще бъде представена археологическа изложба "Опазване на миналото с поглед в бъдещето“. Тя включва реставрирани находки от раннохристиянския манастир в Джанавара край Варна, Емпорион Пистирос и римска пътна станция Бона Манзио в землището на Ветрен, Пазарджишко, селищна могила „Юнаците“, Пазарджишко и неолитно селище “Илинденци” край Благоевград. Артефактите са част от фондовете на РИМ – Варна, Археологически музей „Проф. Мечислав Домарадски“ – Септември, РИМ – Пазарджик и РИМ – Благоевград.

Регионален исторически музей – Благоевград се включва в международната инициатива за шестнадесета поредна година.

Достъпът до музейните експозиции на 14 май за всички желаещи ще бъде свободен от 14:30 до 24:00 часа.


Югозапад Днес

bottom of page