top of page

Съдът остави жалбата на областния управител за такса смет в Благоевград без разглеждане

Въпреки, че Областна управа разполага с достатъчно юристи, предметът на делото не бил уточнен като крайният срок за отстраняването на нередностите изтекъл още в началото на февруари, но от Областна управа променили само словореда на жалбата си без изобщо да стане ясно какво точно обжалва Валери Сарандев.Административния съд в Благоевград остави без разглеждане жалбата на областния управител Валери Сарандев срещу решението на Общинския съвет за увеличението на такса смет от 1.1 на 2.9 промила с цел изравняване на таксата с другите общини и подобряване качеството на услугата. Припомняме, че предишният служебен областен управител Николай Шушков обаче върна решението за увеличение на такса "смет", а наследникът му по кабинет Валери Сарандев го вкара в съда. Днес от Административен съд излязоха с решение по жалбата на Сарандев и я оставиха без разглеждане с право на обжалване в седемдневен срок.

Въпреки, че Областна управа разполага с достатъчно юристи предметът на делото не бил уточнен като крайният срок за отстраняването на нередностите изтекъл още в началото на февруари, но от Областна управа променили само словореда на жалбата си без да стане ясно какво точно обжалва Сарандев.

Ако Сарандев реши да обжалва, одисеята около такса смет ще продължи с месеци, което ще доведе до значителни загуби за бюджета на Община Благоевград.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page