top of page

Студенти от АУБ с филм за благоевградските мотоциклетисти

Документалният филм "Моторград" е дело на студентите по "Журналистика и масови комуникации" от АУБ Виктор Харитон и Йенлик О`Нийл. Той ще бъде представен и на международни фестивали.


Авторите на начинанието ще направят кратко въведение към проекта, последвано от филмова прожекция на 25-минутния документален филм, дискусия и неформален коктейл. Събитието ще се проведе на 8-и февруари от 19.30 часа в студентски център "Америка за България" в Благоевград. Проектът „Моторград“ е дипломната работа на студентите по „Журналистика и масови комуникации“ от АУБ Виктор Харитон (Украйна) и Йенлик О’Нийл (Казахстан). Той включва три дигитални разказа и кратък документален филм, които изследват особеностите, предизвикателствата и трудностите за мотоциклетистите от Благоевградска област.

Екипът на „Моторград“ си поставя за цел да даде повече гласност на силната регионална общност за моторни спортове и да разкаже за хората с „бензин в кръвта“, които въпреки проблемите остават верни на своята страст. Късометражният документален филм ще бъде представен на различни местни и международни филмови фестивали. Проектът живее и в социалните медии на:

https://www.facebook.com/motorgrad.project https://www.instagram.com/motorgrad.project/


Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Ще се допускат само лица, които могат да предоставят зелен сертификат.

bottom of page