Станислав Богдански: ИТН ще е незаобиколим фактор при сформирането на правителство

Интервю с кандидата за народен представител от листата на "Има такъв народ" в Благоевград Станислав Богдански. Той е един от най-младите кандидати за народни представители в област Благоевград. Станислав е на 31 години, семеен с две деца. Завършил е публична администрация в Югозападния университет, а вече от години специализира в сферата на застраховането. Вижте повече
Защо решихте да влезете в битката за народни представители от Благоевград от листата на "Има такъв народ"?

Влизането в битката като кандидат от листата на партия “ИТН” е чест и отговорност. По-важният момент за мен е участието в проекта въобще. През годините съм участвал в множество протести и разбрах, че за да се случи промяна в нашата страна, не е достатъчно просто да надигаш глас срещу нередностите. Трябва да се включиш смело в битката!

Какви са вашите приоритети?

Смятам, че основен приоритет на всяко едно управление следва да бъде образованието. Приоритети също трябва да бъдат здравеопазването, социалната сфера и развитието на икономиката в нашата държава! Приоритет за нас ще бъде и това държавните средства и блага да бъдат разпределяни много по-справедливо, с грижа за цялото общество!


Как предлагате да се решат най-наболелите проблеми пред обществото?

В краткосрочен план – чрез бързи реформи. Бързи реформи в съдебната власт. Бързи реформи в икономиката с цел насърчаване изграждането на нови производства чрез прилагане на сериозни данъчни облекчения, инвестиции в създаването на нови компании във високотехнологичния сектор! В средносрочен и дългосрочен план чрез развитие на образованието. Цел, която, както казах, следва да е приоритетна на всяка една институция, всеки един държавен орган, част от централната или местната власт!


Очаквате ли “ИТН” да бъде градивна сила в сформирането на ново стабилно правителство?

Очаквам “ИТН” да бъде незаобиколим фактор при сформиране на ново правителство. Това ще бъде гарант за осъществяване на реформи, които ще доведат до промяна и развитие във всяка една сфера на обществения живот.


Какво е Вашето послание за хората на Благоевград две седмици преди изборите?

Призовавам хората да упражнят правото си на вот! Нека не забравят, че е изключително трудно да се случи промяната, но не невъзможно! Тя започна и сега е моментът, в който да ни помогнат да я осъществим! Призовавам ги да избират с мисъл за бъдещето, мъдро и със сърце!


Е. Георгиева,

Югозапад Днес