top of page

Спортната общност в Благоевград ще организира протест срещу държавата заради бившите казарми!

#БлагоевградеНаХората! Над 500 благоевградски деца и техните семейства могат да загубят възможността и правото си да спортуват след като държавата в лицето на бившия областен управител Н. Шушков и ДНСК спряха достъпа до бившите военни казарми в града. На среща с кмета Илко Стоянов треньори и президенти на спортни клубове в града категорично заявиха, че започват протестни действия срещу държавата. „Не зная каква е целта на ДНСК и нямам логично обяснение защо се случва тази атака срещу децата на Благоевград. Единственото, което знам е, че ако не се ползват сградите, около 500 деца ще останат без база, в която да тренират. Това обаче няма да засегне само тях, а и останалите спортни клубове, защото ще се наложи нов график за всички спортни помещения и съоръжения", коментира Стоянов, който преди дни заяви пред ОБС, че няма да остави държавата да отнеме бившите казарми от Благоевград. Вижте още


Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с представители на спортни клубове, упражняващи своята тренировъчна дейност в залите на територията на парк „Македония“, които следва да бъдат затворени, съгласно писмо на ДНСК. „Не зная каква е целта на ДНСК и нямам логично обяснение защо се случва тази атака срещу децата на Благоевград. Единственото, което знам е, че ако не се ползват сградите, около 500 деца ще останат без база, в която да тренират. Това обаче няма да засегне само тях, а и останалите спортни клубове, защото ще се наложи нов график за всички спортни помещения и съоръжения. В документа, изпратен до Община Благоевград се твърди, че е нужно въвеждане в експлоатация на сгради, които са въведени още през миналия век. По същата логика, ако проверят действащото поделение, ще забранят и на военните да си ползват сградите. Предстои да входираме жалба, за да може да бъде спряно действието на това писмо”, коментира кметът Стоянов.

Президенти на спортни клубове и треньори, които взеха участие в срещата бяха категорични, че ще предприемат протестни действия, за да защитят правата на децата. По тяхна инициатива този четвъртък, 2 февруари, от 18.30 часа, в залите в парк „Македония“ ще се съберат спортисти, които ще изкажат гласно несъгласието си спрямо действията на държавата. Очаква се клубовете, упражняващи тренировъчна дейност на територията на парк „Македония“ да получат пълна подкрепа и от останалите тимове в Благоевград. Тя бе засвидетелствана и по време на днешната среща чрез присъствието на широк кръг спортни деятели. Междувременно в спортните среди се организира и протестна подписка срещу запечатването на сградите.


Югозапад Днес

bottom of page