top of page

Спешен ремонт на Покровнишко шосе след сигнал на кмета на Благоевград Илко Стоянов!

Новината на деня за благоевградчани: След сигнал от кмета Илко Стоянов държавата осигурява финансиране за спешен ремонт на моста на Покровнишко шосе. Вижте ощеПоддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти и финансирането, необходимо за възстановителните дейности, ще бъде осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура“. Предстои да бъде извършена спешна процедура по инженеринг от Областно пътно управление, след което да бъдат предприети действия по ремонтиране на съоръжението. Възможно е вместо възстановителни дейности на място да бъде изграден и нов мост.

В тази връзка кметът Илко Стоянов проведе среща с жители на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица.

В писмото си до МРРБ кметът Стоянов подчертава, че освен затрудненото придвижване на хората от малките населени места, в резултат на поддалия мост, се генерират и икономически загуби, тъй като в района има работещи фирми.

През изминалата седмица жители депозираха и подписка, с която настояват за навременно възстановяване на съоръжението.

Мостът, който е държавна собственост, поддаде в средата на м. декември 2021 г., вследствие на повишаване нивото на р. Струма, след интензивни валежи. Към момента пътната връзка с няколко от големите села в общината е прекъсната, а жителите са принудени да използват обходен маршрут.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page