top of page

Сменят петима кметски наместници в Благоевградско


Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов ще направи смяна на кметските наместници в селата Бучино, Зелен Дол, Селище, Лисия, Мощанец и Горно Хърсово. Говори се, че нито един от тях не се свързал с Илко Стоянов близо три седмици след встъпването му в длъжност, а пък други комуникирали с кмета чрез медиите.


Смените на кметските наместници в малките населени места в община Благоевград ще се случат тази седмица. От поста ще си тръгне кметът на село Бучино и Лисия Красимир Поповски. Миналата седмица в Бучино изгоряха хиляди декара земя и имаше реална опасност да пламнат и къщите в селото. На място беше кметът на Благоевград Илко Стоянов, но според запознати дори тогава Поповски не се е срещал с него. Кметът на село Зелен Дол Александър Мановски също ще си тръгне- той е син на местен адвокат, близък до предишното ръководство на Общината. Според информация от кулоарите на Общината, Мановски избрал да изпрати подписка за оставането си до медиите, но не и да поиска среща с кмета.


С поста си ще се сбогуват и кметските наместници на Селище Валери Байрактарски, на Мощанец Младен Николов и на Горно Хърсово Иван Митов.

Още с встъпването си в длъжност кметът на Благоевград Илко Стоянов обеща, че ще се вслуша в мнението на хората по места и ще направи смени на кметските наместници, където това е необходимо. Една от идеите в развитие е и провеждането на избори на местата с кметски наместници, каза още тогава Илко Стоянов.


Е.Георгиева,

Югозапад Днесbottom of page