top of page

Слави ще прави правителство на малцинството

ИТН ще направи кабинет. Николай Василев е предложението на ИТН за министър-председател на България, а в евентуалния му кабинет влизат предимно експерти.


Преди минути във Фейсбук Слави Трифонов обяви, че няма да участва в коалиции, а ще се опита да направи свое правителство. Председателят на ИТН беше готов с кабинет от експерти, а предложението му за министър-председател беше бившият вицепремиер от НДСВ Николай Василев. "Както сме заявявали, няма да правим коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. Няма да правим коалиция с нито една партия, а ще поемем самостоятелна отговорност", каза още Трифонов.

Ето и предложенията за министри :


Мария Бойчинова за министър на финансите.

Любомир Дацов ще бъде предложен за министър на икономиката.

Наталия Митева ще е предложение за титуляр на МОН.

Ето и останалите предложения:

Красимир Ненов - енергетика

Велислава Петрова - здравеопазване

Михаела Лашова - регионално развитие

Христо Алексиев - транспорт

Ивайло Кожухаров - туризъм

Пламен Абровски - земеделие

Теодора Генчовска - отбрана

Лилия Иванова - социално министерство

Станислава Армутлиева - култура

Петър Илиев - правосъдие

Радостин Василев - спорт

Антония Валентинова - министър без портфейл по ромските въпроси

Ради Найденов - вицепремиер и министър на външните работи

Николай Радулов - вицепремиер и министър на вътрешните работи


Трифонов каза още, че предложил на трима министри от служебното правителство да влязат в кабинета му, но те отказали. Това са Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. Сред приоритетите на правителството на ИТН ще бъдат социалната, правосъдната и финансовата система у нас. Строежите на детски градини, болници и др. И още: прозрачност в обществените поръчки, "изкореняване на порочната практика" авансови плащания и ремонти, представяни като енергийни. Както и: съкращения в държавната администрация, въвеждане на мажоритарен вот, е-гласуване, партийна субсидия от 1 лев, закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, ускоряване работата по интерконектора с Гърция, подаване на заявления за членство на България в Европейската космическа агенция.


Очаквайте още информация!

bottom of page