top of page

Слави Трифонов се кандидатира от Благоевград, но ще успее ли да влезе в парламента?

Тежка и трудна битка на изборите чака ИТН-Благоевград, пък макар и с водач на листа Слави Трифонов. При положение, че партийните структури в областта се разпаднаха, ще е цяло чудо ако успеем да видим депутат на ИТН от региона. Трифонов не може да очаква и партийна подкрепа от Илко Стоянов, който загърби партийните битки и се отдаде на Благоевград- впрочем точно така, както се очаква от всеки градоначалник. Стоянов изповядва философията, че е кмет на всички благоевградчани и без него областното ИТН закъса сериозно. Вижте ощеСлави Трифонов ще води листите на партията си за парламентарния вот в Благоевград и Стара Загора, съобщава БНР. Втори в листата е Петя Димитрова от Перник, а трети Станислав Богдански, който на всички избори е дежурният кандидат на ИТН за депутат в региона. Изборът на Слави Трифонов за водач на листа в Благоевградско всъщност не е изненада- структурите на ИТН в региона се разпаднаха още преди последните избори, така че на партията ще им трябва чудо, за да вкарат депутат от ИТН в региона.

Липсата на подготвени кадри също е проблем, а в новото ръководство, сформирано набързо преди изборите всякаш няма разпознаваеми лица.

Трифонов изглежда не може да очаква подкрепа от Илко Стоянов, който загърби политическите битки и неколкократно е заявявал, че е кмет на всички благоевградчани. Впрочем, тази философия на кмета на Благоевград изглежда и най-почтена: позицията "градоначалнк" предполага, че Стоянов ще стои далеч от всякакви партийни борби.

Така пред ИТН се очертават тежки и трудни избори в Пиринско. През последната година партията страда от тежък отлив на симпатизанти, а политическите решения на ръководството изобщо не се обсъждаха с местните структури из цяла България. Знакови лица напуснаха партията, а прочутите парламентарни отцепници всякаш още повече разклатиха устоите на ИТН.

Ще се пребори ли Слави за мандат от Благоевград, остава да видим.Югозапад Днес

bottom of page