top of page

Само три машини са повредени в област Благоевград към 18 часа

"Изборният ден преминава спокойно и нормално", каза за Югозапад Днес говорителят на РИК-Благоевград Радослав Митрев и увери, че проблем с машините на територията на областта няма. Избирателната активност към 16 часа остава ниска- 26, 02 % са упражнили правото си на гласОт общо предоставени 531 машини за гласуване на територията на област Благоевград, счупените са едва три. Три секции: 37-а в Благоевград, 34-а Сандански и 9-а в Гоце Делчев са единствените, които са срещнали проблем с машинното гласуване. Във всички останали 455 секции, в които се гласува машинно, процесът тече гладко и спокойно.


"Изборният ден преминава спокойно и нормално", каза за Югозапад Днес говорителят на РИК-Благоевград Радослав Митрев и увери, че проблем с машините на територията на областта няма.


Във връзка с постъпила жалба от секция в Кресна, в която се твърди, че член на СИК там е бащата на кандидата за народен представител от ИТН Янко Богоев, от РИК-Благоевград извършиха проверка по случая и установиха, че това не представлява нарушение на закона. Жалбата е оставена без уважение.

А ето и избирателната активност в област Благоевград по общини към 16 часа :bottom of page