top of page

Росица Матева от ЦИК: Не виждам правно основание Илко Стоянов да не бъде кмет на Благоевград

Говорителят на ЦИК Росица Матева в разговор пред Югозапад Днес: "Няма правно основание който и да е да има претенции към решението на ЦИК Илко Стоянов да бъде освободен като депутат". Тя потвърди, че от БСП са внесли жалба срещу решението на ЦИК. Вижте какво следва.


Пред екип на Югозапад Днес Матева обяви, че днес е постъпила жалба от БСП срещу снощното решение на ЦИК да освободи кмета на Благоевград като депутат.


"Не си спомням в историята на ЦИК досега да се е случвало нещо подобно- някой да жали решение на ЦИК, че някой друг не иска да е депутат. Не мисля, че това има каквото и да е правно основание. Това наистина е прецедент", каза Матева по отношение на жалбата от БСП. Говорителката на ЦИК обясни, че жалбата срещу ЦИК ще се разглежда във ВАС, от където най-вероятно ще се произнесат в тридневен срок. Решението се очаква в началото на другата седмица.


Илко Стоянов има всички правомощия да работи като кмет на Благоевград. "Не виждам причина за притеснение, че някой жали решение на ЦИК", каза Матева и успокои обществеността в Благоевград.Югозапад Днес,

Е. Георгиева


bottom of page