top of page

Рокадите в МВР-Благоевград продължават

Новият шеф на ОДМВР-Благоевград ще отстранява компрометирани фигуриНовият директор старши комисар Г.Кандев започна ударни смени с цел да разчисти компрометираните си заместници и началници на районни управления, уличени преди дни от местна медия в "чадър" над купувачите на гласове в региона!


Първите двама висши ръководители, които се разделят с постовете си са комисарите Д.Кръстев,зам.директор и А.Доклев,началник на отдел Охранителна полиция, които са преназначени на изпълнителски длъжности като разследващи полицаи съответно в Гоце Делчев и Разлог. На техните места, въпреки тиражираните по медиите твърдения, няма да бъдат назначени В.Трендафилов и П.Пелтеков.


По непотвърдена информация мястото на зам.директор е предложено на началника на икономическа полиция, Красимир Кацаров, чиято съпруга е прокурор. Дали това няма да предизвика конфликт на интереси ще разберем за в бъдеще. Последната разработка на Кръстев е свързана с нахлуването на полиция и прокуратура в Тубдиспансера в Благоевград.


Кой ще заеме мястото на началник на охранителна полиция все още не е ясно, като не е изключено тя да бъде предложена на служител от София. След отстраняването на двамата си заместници единственият несменен такъв остава началничката на Разследването от времето на Хаджиев и Дойчинов, комисар С.Карадакова. Към настоящия момент все още не е ясно дали същата ще бъде отстранена, въпреки близките си отношения с Д.Кръстев.


Предстоят и смените на началниците на районни управления, които са пряко отговорни за провеждане на изборите. Първите две смени са на началниците на 01 и 02 районни управления в Благоевград, съответно В.Петров и К.Уруджолов. Със сигурност ще бъдат сменени и началниците на Гоце Делчев, Разлог и Сандански, а доста вероятно е и тези на Петрич и Банско. До 20.06.2021г. всички промени ще са факт и кметските избори ще бъдат проведени с нови полицейски началници. При постъпване на допълнителна информация ще я публикуваме незабавно.

bottom of page