top of page

Ремонтните дейности на покрива на Второ ОУ в Благоевград вървят по план

Ремонтът на покрива на Второ ОУ "Димитър Благоев" в Благоевград се извършва по план. При благоприятни климатични условия, учениците ще се върнат в класните си стаи в средата на октомври. В момента в училището има и четири карантинирани паралелки заради заразени с ковид ученици. Вижте още


Ремонтните дейности на покрива на Второ Основно с възложител Община Благоевград засега се изпълняват в срок, каза за "Югозапад Днес" директорката на училището г-жа Милена Ковачева. Срокът за изпълнението на ремонта е 35 календарни дни като в тях са включени и дните за неблагоприятни атмосферни условия. При добри климатични условия се очаква учениците да се върнат във Второ към средата на октомври.

"Ежедневно се извършва надзор на строително монтажните дейности и засега ремонтът се изпълнява в срок. В момента всичко е спокойно, осигурени са благоприятни условия за учениците във всички сгради и учебният процес се провежда нормално", каза още Ковачева. Припомняме, че до спешен ремонт се стигна след като почти две години покривът на училището течеше и наводняваше класни стаи. През цялото време ръководството на Второ Основно и Общественият съвет към него алармираха тогавашната администрация на кмета Румен Томов, но от там отказваха да се занимават с наложителния ремонт. В крайна сметка с встъпването в длъжност на новия кмет Илко Стоянов ремонтът се осъществи.


Стана ясно и, че към момента във Второ Основно има 4 карантинирани паралелки заради заразени с ковид ученици. Това са 2а, 7в, 5а и 5в клас.


Ц. Митова,

Югозапад Днес

bottom of page