top of page

Разнообразни коледни инициативи в Благоевград през уикенда

Коледната програма на Община Благоевград "Коледата е възможна" продължава с разнообразни инициативи в града през целия уикенд. Днес в Благоевград пристигна и немският посланик Кристоф Айххорн, който се включи в коледните празненства на Община Благоевград с подаръци за децата от ЦНСТ и Преходно жилище. Вижте още


Разнообразен културен уикенд в Благоевград приготвиха от Община Благоевград. Грациите от КХГ “Пирин” за пореден път показаха талант и красота! Родители, гости и треньори станаха свидетели на невероятни съчетания в “Коледна феерия”.

Традиционният коледен турнир на клуба е част от празничната програма на Община Благоевград “Коледата е възможна“ . От 13:00 часа беше и коледният концерт на Вокално студио "Фа диез" с ръководител Христина Кацарска. Концертът се проведе на открито пред зала "22 септември" с ентуасиазирана публика. Тази вечер от 18 часа екипът на Силвия Домозетска е подготвил още коледни изненади - коледният концерт на Денс студио "Дежа вю" с ръководител Ани Хачатрян. Концертът е в зала "Яворов".


Посланикът на Германия в България Н.Пр. Кристоф Айххорн също се включи в коледните тържества на Община Благоевград- той зарадва децата от ЦНСТ и Преходно жилище с немски лакомства преди Коледа. Кристоф Айххорн, посланик на Германия в България, изненада децата и младежите от Център за настаняване от семеен тип и Преходно жилище в Благоевград с подбрани немски лакомства. Той пристигна в областния център специално за срещата с потребителите на социалните услуги, инициирана от Димитър Станишев, служител в немското посолство.

Посланикът беше посрещнат по стар български обичай с питка и мед. Беше подготвена и богата музикална програма, изпълнена от Фолклорна група "Гургулица" с ръководител солистката на Ансамбъл „Пирин“ Стойка Германова. На финала на срещата Кристоф Айххорн получи за подарък българска сурвачка, пчелен мед, пчелен прашец и шарена сол, които ще занесе на семейството си в Германия.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page