top of page

Пътуваме в Румъния без ограничения

Отпаднаха ограниченията за пътуване от България към Румъния, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи, предаде БТА. По информация на посолството ни в Букурещ с решение на румънските власти, считано от 21 май 2021 г., България е включена в списъка на страни от т.нар. зелена зона, за пътуващите от които влизането в Румъния е напълно свободно!

Съседната ни държава вече няма да ни налага карантина-не се изисква и представяне на негативен резултат от RT-PCR тест или други документи, доказващи липса на зараза от коронавирус. По-рано през този месец Румъния въведе класификация на държавите, според която те попадат в "зелена", "жълта" или "червена" зона от гледна точка на риска, свързан с пандемията от COVID-19, според общата кумулативна честота на заболеваемост на 1000 души за последните 14 дни.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл Consular.Bucharest@mfa.bg

bottom of page