top of page

Първи учебен ден за 692 първокласници в Благоевград

Първият учебен ден в Благоевград започна. Точно 692 първокласника ще прекрачат прага на училищата на територията на Община Благоевград. Там те ще намерят подарък от кмета на Общината Илко Стоянов, който се е погрижил всеки от тях да получи книжка със специално приветствие. Вижте още


Точно 692 първокласници ще започнат първи клас на територията на Община Благоевград. Те са разпределни в 30 паралелки в училищата в общината. В цялата област пък са записани общо 34 000 ученици. От РУО Благоевград увериха, че учебният процес ще започне нормално във всички училища в община Благоевград.

Кметът Илко Стоянов пък е подготвил специален подарък за всички първокласници в община Благоевград. В първия учебен ден те ще получат специална книжка с поуки. „Мило дете, За първия учебен ден ти поздрав приеми от мен! Ново начало ти предстои, несъмнено ще се справиш ти! Не се отказвай от мечтите, преследвай ги и запомни, че образованието отваря множество врати!На добър час!Спорна, ползотворна и успешна учебна година!“, с тези думи кметът на община Благоевград Илко Стоянов се обръща към всяко дете, което за първи път ще прекрачи училищния праг в първи клас на 15 септември 2022 г .


Югозапад Днес

Снимка- БНР

bottom of page