top of page

Протести на родители срещу обвинен в сексуален тормоз учител от Благоевград

Възмутително! Бившият вече учителят по физическо от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград Васил Мурджов е обжалвал решението за уволнението си в съда. Припомняме, че учителят беше обвинен в сексуален тормоз от възпитанички на училището- още през лятото бяха подадени цели 12 жалби за сексуален психически тормоз над ученички.


Мурджов беше уволнен, но в момента обжалва решението за уволнението си. Това предизвиква широка обществена реакция в Благоевград. Довечера се очакват се и протести на ученици, родители и учители срещу Мурджов

"Не съм съгласна да уча някъде, където има учител със задни мисли за децата и като цяло за ученичките. Не и е комфортно", разказа една от ученичките пред BTV. Друга показа лични чатове с въпросния преподавател, като според нея той ѝ е написал, че иска да ходят заедно на кафе. Обясни, че от година и половина ѝ прави комплименти.

Класният ръководител коментира, че всички деца масово започнали да отсъстват от часа по физическо възпитание. На въпрос защо отказват, децата ѝ отговорили, че е заради непристойното поведение на учителя.

"Тогава те разкриха неговото поведение, за ухажванията. Това ме възмути и отврати, не мога да допусна, че учител, който трябва да дава пример и да възпитава", допълни тя и уточни, че имала информация, че въпросният преподавател продавал цигари на по-ниски цени на учениците.

По думите ѝ има 12 жалби към въпросния учител, като всяко едно от децата е цитирало думите на преподавателя към него. Уволненият учител отхвърля обвиненията и според него това е плод от страна на учителите към него, които са настроили децата срещу него.

Прокуратурата не е образувала досъдебно производство по случая, предстои решението на съда.


Източник- БТВ

Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page