top of page

Проблем в системата на ЧЕЗ изключи тока на десетки фирми в Благоевградско


Скандали маркираха клиентски офиси на ЧЕЗ България в Благоевград. Гневни потребители се оплакаха, че въпреки че са си платили сметките, токът им е бил неправомерно изключен. Причината- бъг в системата за плащане на ЧЕЗ. Това стопира дейността на десетки фирми в Благоевград днес. На всичкото отгоре, от ЧЕЗ ги накарали да платят и такса включване без потребителите изобщо да имат вина. Ще има ли обезщетения?


Цял ден в офисите на електроразпределителното дружество собствениците на фирми се жалят, че токът им е бил изключен, въпреки че са си платили сметката за ток. Причината била, че в системата за плащане на ЧЕЗ възникнал проблем. На всичкото отгоре, от електроразпределителната компания карали потребителите да си платят такса включване, при положение, че спирането на тока е по вина на ЧЕЗ. "Още вчера съм платила сметката си за ток, днес офисът ми осъмна със спрян ток! Показвам фактурата, а от ЧЕЗ ми казват да платя и такса включване. Ако имам против, ми предлагат да пиша жалба, на която щели да ми отвърнат в седемдневен срок. Вие представяте ли си да оставя офиса си седем дни без ток?", разказва Атанаска Иванова, собственичка на фирма в Благоевградско, която сигнализира и за отвратително отношение на служителките на компанията в клиентските офиси.


Грешката на ЧЕЗ остави десетки клиенти без ток, които се заканиха да съдят дружеството. Припомняме, че експресната такса за включване е 36 лв. като срокът за възстановяване на ел. захранването е 6 часа- за собствениците на бизнеси това означава цял един загубен работен ден. Ощетените клиенти казаха, че очакват обезщетения.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес


bottom of page