top of page

По-солени глоби за нарушителите на обществения ред в Благоевград след поредица вандалски прояви

Сред поредица вандалски прояви, които тормозят благоевградчани през последните месеци, от Община Благоевград ще прилагат по-солени глоби за вандалите. Личи си, че администрацията на Илко Стоянов се опитва да се справи с проблема като прилага по-твърди мерки за нарушителите. Драскачите по стените на обществени сгради, пътни знаци и съоръжения, от което градът страда най-много вече ще бъдат глобявани с до 300 лв глоба, а отвеждането на нарушителя в полицията също заляга като мярка. Всеки, който обръща кошове и пейки също ще бъде санкциониран като глобата е до 50 лв. Добро впечатление прави и фактът, че ще има по-големи глоби за безразборното лепене на плакати и силната музика в късните часове на денонощието. Вижте още


По-солени глоби за нарушителите на обществения ред в Благоевград ще прилагат от Общината. След поредица от вандалски актове, по предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов ще се въведат по-солени глоби и по-твърди мерки за вандалите. Драскането по обществени сгради, съоръжения и пътни знаци, от което градът страда най-много, вече ще бъде санкционирано с глоба до 300 лв. Безразборното лепене на плакати и материали също влиза в тази графа.

Градоначалникът ще се опита да се справи и със силната музика в малките часове на денононощието като залага работното време в заведения, които се намират в жилищни сгради през лятото да имат право да работят от 7.00 до 23.00 часа. През есента и зимата то е от 7.00 до 22.00 часа. Във всички барове и заведения музиката може да звучи до 23.00 часа през лятото и до 22.00 часа през зимата, а изключения се допускат само за тези, които не са разположени в жилищни сгради. Шумните семейни тържества, които тормозят съседите след 23 часа също ще бъдат санкционирани. По ЗУТ така или иначе за тях трябва да бъде уведомен и домоуправителят на блока.

Дежурното обръщане и разместване на кошчета и пейки също ще бъде глобявано с глоба до 50 лв. До този момент глобата беше едва 20 лв. Таксиджиите, които не спазват регламентираните от Общината стоянки ще бъдат глобявани с до 300 лв.

В крайна сметка, независимо от глобата, спазването на наредбата за обществен ред е въпрос на манталитет. За вандалите освен глоби, ще чакаме и полицията.


Югозапад Днес


bottom of page