top of page

Почистването на коритото на река Бистрица в Благоевград продължава

Продължава почистването на коритото на р. Благоевградска Бистрица от храсти и дървета. От години речното корито бе затлачено с гъста растителност, което създававаше реален риск от наводнения. Зеленото звено на общината ще се погрижи и за почистването на баражите в посока Бачиново. Напоследък ОП "Озеленяване" към Община Благоевград прави добро впечатление и с бързата си реакция по отношение на сигнали на граждани.Служители на ОП "Озеленяване" към Община Благоевград продължават дейностите по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета.

Акцията е превантивна мярка и цели предотвратяване на наводнения при евентуални обилни валежи. Отстраняването на растителността се извърши на два етапа, като първият от тях се осъществява в участъка от баражите при алеята за парк „Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.

Преди стартиране на дейностите, служители от ОП „Озеленяване“ са извършили обстоен оглед на периметъра, който ще бъде обхванат.

На по-късен етап Община Благоевград предвижда и почистване на речното корито от саморасли дървета и храсти в участъка от баражите в посока парк „Бачиново“.

Напоследък зеленото звено на общината прави добро впечатление с бързата си реакция по отношение на сигнали на граждани. По сигнал в социалните мрежи служители на ОП "Озеленяване" почистиха и окастриха изсъхнали и опасни клони от дървета при детската площадка до "Горска поляна".


Югозапад Днес

bottom of page