top of page

Потребители на социалните услуги в Благоевград ще бъдат преглеждани от стоматолози напълно безплатно

Една похвална инициатива на Община Благоевград: потребители на социалните услуги към Общината ще бъдат преглеждани от стоматолози напълно безплатно! Децата и младежите с увреждания от дневните центрове, както и потребителите на центровете от семеен тип ще се радват и на безплатно лечение, когато това е необходимо, стана ясно днес след среща на медицинските специалисти с кмета на Благоевград Илко Стоянов и директорът на звено "Социални услуги" Емилия Халилова. Вижте още


Специалисти от единствена по рода си верига дентални клиники в България преглеждат безплатно потребители със специфични потребности в социалните услуги в Благоевград Специалисти, в това число лекари по дентална медицина и анестезиолог, представители на „ЕО Дент“, извършват безплатни профилактични прегледи в три от Центровете за настаняване от семеен тип, в които са настанени деца и младежи с увреждания и в два от Дневните центрове – за деца с увреждания и за възрастни хора с увреждания.

Екипът идва от столицата в Благоевград по покана на кмета Илко Стоянов и Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Общината. След като бъдат обхванати всички потребители, нуждаещите се от терапия, те ще бъдат лекувани в дентална клиника в София, където ще им бъдат приложени необходимите процедури, свързани със здравето и грижата за устната кухина. Във връзка с предприетата инициатива, днес се проведе и среща между кмета и екипа от специалисти, на която бяха начертани бъдещи съвместни действия, които да бъдат от полза на жителите, включително и на хората в неравностойно положение, намиращи се на територията на Благоевград. В рамките на срещата двете страни договориха възможността, семейства, в които има хора с увреждания, но не са потребители на социални услуги, също да могат да заявят час за преглед при денталните специалисти, като за целта е необходимо да бъде входирана молба на гишетата на „Деловодство“ в Община Благоевград, след което същите ще получат обратна връзка.


Югозапад Днес

bottom of page