top of page

Посланикът на Азербайджан с щедро дарение за СБАЛО "Свети Мина" в Благоевград

Негово Превъзходителство Хюсеин Хюсеинов, посланик на Азербайджан у нас посети Благоевград по покана на кмета на Общината Илко Стоянов днес и направи щедро дарение за СБАЛО "Свети Мина" в града. Това е първата официална визита на посланика в Благоевград


Негово Превъзходителство Хюсеин Хюсеинов, посланик на Азербайджан у нас беше на официално посещение в Благоевград по покана на кмета Илко Стоянов днес. Той се включи с щедро парично дарение в благотворителната кампания на Община Благоевград в подкрепа на хората с онкологични заболявания. На срещата присъства и шефът на СБАЛО "Свети Мина" д-р Теодор Велчев, който показа болничното заведение на посланика. „Това е един благотворителен акт, който ценя дълбоко. Вярвам, че с общи усилия ще успеем да подобрим условията за престой и лечение на хората с онкологични заболявания в лечебното заведение“, коментира кметът Стоянов. По време на срещата той връчи и благодарствен плакет в знак на признателност и добро сътрудничество.

Припомняме, че Община Благоевград организира благотворителна кампания в подкрепа на хората с онкологични заболявания. Каузата е свързана с подобряване на условията за престой и лечение в СБАЛО „Св. Мина“. Идеята е на място да бъдaт подменени осветителните тела, които са стари, а светлината в болничните стаи, манипулационни и операционни е недостатъчно ефективна. Всеки, който желае може да подкрепи инициативата, като за целта е разкрита банкова сметка:

IBAN: BG97 SOMB 9130 1013 9592 05,

BIC: SOMBBGSF

БУЛСТАТ на СБАЛО „Св. Мина“ ЕООД: 0101533900


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page