top of page

Полицията с "предупреждения" срещу собственици на заведения в Благоевград

Сред тях има и обикновени граждани, които са били посетени от полицаи, връчили им "предупредителни" протоколи. В деня за размисъл благоевградчани определиха това като натиск и репресияЗасиленото полицейско присъствие в Благоевград днес определено се усещаше. Този път то не се ограничи само с коли на жандармерията в т.нар. "проблемни секции" като Ромската махала, където традиционно се върти изборна търговия. Десетки благоевградчани бяха посетени от полицаи, които им връчваха предупредителни протоколи, в които ги "предупреждаваха" да не купуват гласове. Собствениците на емблематични заведения в Благоевград са били посетени от проверяващи още снощи.


От заведението Frame Bar & Food казаха, че ще сезират всички компетентни органи, тъй проверката притеснила персонала и клиентите им.

"Днес в едно от най-популярните и обичани заведения на Благоевград, какъвто е Frame Bar& Food бяхме посетени от органите на реда, които ни „предупредиха“ с протокол да не „купуваме“ гласове..Всичко това се разигра пред очите на нашите клиенти, които бяха в любимото си заведение. Този безпрецедентен натиск върху нас, имащ за цел да уронва престижа ни и да внушава неистини пред обществото, беше просто жалък опит за сплашване в стил „Държавна сигурност“ от 70-те години. Причината явно е, че семейството ми има гражданска и политическа позиция, на каквато впрочем всеки има право. Тъй като живеем в правова държава, ние от Frame Bar & Food ще сезираме всички компетентни органи и това няма да мине незабелязано!", четем във Фейсбук страницата на заведението. Сред коментарите имаше възмутени благоевградчани, които питаха дали всички заведения са били посетени от полицията и определиха проверките като "нарочни" и "обидни за гражданското общество".

Сред посетените и "предупредени" от полицията има и обикновени граждани, които активно изразявали политическата си позиция, коментират местни медии. Припомняме, че от началото на седмицата някои партийни централи също се оплакаха, че техни членове са били привикани в полицията без да има защо.


И. Атанасов
bottom of page