top of page

Поискаха оставката на директора на ОДМВР-Благоевград Георги Кандев заради скандално клипче

От Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българска асоциация на заведенията (БАЗ) настояват за дисциплинарно уволнение на директора на ОДМВР – Благоевград Георги Кандев и наказания за всички замесени в клипчето заради "терор" над собственици на заведения, съобщиха от браншовите организации. Те съобщават за полицейски терор в съботната вечер над клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград. Скандалното клипче обиколи социалните мрежи и възмути благоевградчани.

„При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд – НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре, споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност", казват от браншовите организации.

"Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни мерки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем! Искаме незабавноте дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР – Благоевград“ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени. Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!", се казва в прессъобщение на Българската асоциация на заведенията, изпратено до всички национални медии.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page