top of page

Позицията на кмета на Благоевград Илко Стоянов за македонския клуб стана хит в социалните мрежи

Позицията на кмета на Благоевград Илко Стоянов за македонския клуб в града се превърна в един от най-коментираните и споделяни постове у нас. Постът му във Фейсбук за налагането на реципрочно наказание се радва и на широко обществено одобрение. Мнозина заявиха в коментари, че градоначалникът е показал държавническо мислене и призоваха властите да вземат пример от Благоевград. "Ако се докаже вина на общинските служители, аз ще приложа принципа на реципрочност на наказанията. Това означава, че ще накажа работещите в Община Благоевград, с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Р Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи", се казва в поста на Стоянов. Вижте ощеЕто и цялата позиция на кмета на Благоевград Илко Стоянов, публикувана на Фейсбук страницата му:

"Вчера “изтече” информация от ОД на МВР, че са задържани двама служители на ОП “Озеленяване” към Община Благоевград, както и техните съпруги, за това че са счупили стъклото на помещението, което беше провъзгласено за “македонски културен клуб”. Всички знаем, че съдът е компетентният орган, който може да се произнесе по наказателната част на деянието. Кметът на общината, който в случая се явява работодател на двамата служители, може да се произнесе единствено по Кодекса на труда.

В тази връзка, като работодател на двамата служители, бих искал да ви кажа какво е моето решение:

Ако се докаже вина на общинските служители, аз ще приложа принципа на реципрочност на наказанията. Това означава, че ще накажа работещите в Община Благоевград, с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Р Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи. В момента, в който бъдат уволнени служителите в Северна Македония, причинили тормоз над българските граждани, аз незабавно ще уволня служителите на ОП “Озеленяване” към Община Благоевград.

Простичко и справедливо!", се казва още в публикацията


Югозапад Днес

bottom of page