top of page

Пожари бушуват в Югозапада

В момента два големи пожара бушуват близо до Благоевград, а сметището в Дупница продължава да гориГолям пожар възникна в два склада на територията на Кресна. Складовете се намират в непосредствена близост до гарата, съобщи за Радио Благоевград кметът Николай Георгиев. Към този час една пожарна кола се намира в района на пожара.Към мястото пътуват още огнеборци, които трябва да се справят с огнената стихия.Не се знае откъде е тръгнал огънят, причините ще се изясняват тепърва. Гори склад за фураж, както и склад за зеленчуци, които са притежание на частни фирми.


Горят сухи треви и храсти близо до гробищата на село Бучино, община Благоевград. На място има екипи на пожарната, които вече втори час се борят с пламъците. Пожарът е в близост до депото за отпадъци там.


В Дупница пък пожарът на старото сметище продължава да тлее. Огнеборците продължават работа за пълно потушаване на пожара, възникнал там. От снощи огънят е загасен частично, но продължава да дими. От Министерството на околната среда твърдят, че няма замърсяване, но дупничани се оплакват от замърсен въздух.


Информация:

Радио Благоевград,

Югозапад Днес

bottom of page