top of page

Подпочвени води доразрушават Аквапарка и алеята за "Бачиново". Време ли е за промени?


Подподчвени води наводниха сградата и двора на Аквапарка, наводни се и част от алеята за парк "Бачиново". Със всеки изминал ден любимото място за почивка на благоевградчани тъне в разруха, а ремонтни дейности там не са извършвани от десетилетия. Апокалиптичните кадри показват нуждата от спешни действия за реконструкция и ремонт. Ако това не се случи скоро, строителните експерти са категорични, че Аквапарка ще бъде тотално разрушен, а асфалтът на алеята за "Бачиново" ще продължава да пропада. Трудно ще се намери и инвеститор, който ще трябва да налее милиони, за да възстанови една от атракциите на Благоевград. Козметичните ремонти също няма да помогнат. Време за цялостни промени, които Община Благоевград трябва да предложи, за да спаси емблематичните места за града.
Сериозен проблем възникна през вчерашния ден в закрития плувен басейн и прилежащата открита част на обекта, намиращи се на алеята за парк „Бачиново“.

Подпочвени води и в момента пълнят сградата и двора на аквапарка, като доразрушават иначе амортизираните съоръжения на място. Водата излиза и към алеята, а това създава неудобство за жителите и гостите на града. От години тази атракция на Благоевград вече не може да се използва, трудно ще се намери и инвеститор, който трябва да налее милиони в обекта, за да го възстанови. Ремонтни дейности в парк "Бачиново" пък не са извършвани от десетилетия. Време е за цялостни промени и реформи, които Община Благоевград ще трябва да предложи, за да спаси емблематичните за Благоевград места.


В момента се извършва авариен ремонт от ВиК – Благоевград, като за да бъде решен проблемът, целостта на асфалта е нарушена.

През вчерашния ден се наложи неколкократно изпомпване на водата със специализирана техника.

Апокалиптичните гледки от Бачиново и Аквапарка ще продължават, ако не започне реконструкция и реформа. От това губещи са само и единствено благоевградчани.Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page