top of page

TheMayor.eu: Благоевград с проект, който ще превърне града в туристически център

Европейската платформа TheMayor.eu със специална статия Благоевград! Престижният сайт публикува информация за последните амбициозни проекти на Община Благоевград, сред които са подобряване на инфраструктурата, обособяване на индустриални зони и "впечатляваща концепция" за използването на термите в града, пишат от европейския уебсайт.


Проектите на Община Благоевград за Аквапарка, Бачиново и др. влязоха в престижния европейски сайт TheMayor.eu. "Кметът Илко Стоянов беше избран през юни със силна предизборна програма за промяна на града и сега се стреми да изпълни обещанията си. Той представи пакет от свързани проекти, които ще трансформират и модернизират Благоевград, поставяйки го на европейската туристическа карта", пишат от изданието.

"Проектите на кмета на Благоевград Илко Стоянов се фокусират върху инфраструктурата, индустрията и впечатляваща концепция за популяризиране на местните минерални извори", се казва още в европейския сайт.

В статията се споменава и, че Илко Стоянов ще разчита на добро сътрудничество с градове като Банско и Разлог. Припомняме, че преди месеци кметът на Благоевград стана председател на Рило-Пиринския туристически район.

Ето и целия текст на статията тук:

https://www.themayor.eu/en/a/view/blagoevgrad-unveils-transformation-package-to-make-the-city-a-tourism-hotspot-9613


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page