top of page

Партии с куриозни имена регистрираха листи за депутати в Благоевград

Сред тях има и такива, които кандидатираха обвиняемият в данъчни престъпления бизнесмен Миню Стайков за депутат в БургасВ момента текат регистрации на листите за кандидат-депутати на предстоящите парламентарни избори през юли. Докато добре познатите партии нареждат бъдещите си депутати, изникнаха и меко казано куриозни партии с интересни имена. В сайта на РИК-Благоевград от 3-и юни четем съобщения за регистрация на листите на партии като ПП "Свобода" и партия "Бригада". След справка се оказва, че ПП "Свобода" е създадена през 2007-а от починалият вече политик Павел Чернев. В момента нейн председател е Владимир Симеонов. В Благоевград техните кандидат-депутати са двама: Огнян Николаев Симеонов и Иван Георгиев Генов.

Следващата партия с интересно заглавие в този списък е партия "България на труда и разума" или съкратено БТР. Неин председател е родения в Монтана Райчо Марков. В сайта на БТР четем, че сред основните приоритети на партията е излизането на България от ЕС и НАТО. Според информацията от РИК, кандидат-депутатите от Благоевградско, представляващи БТР ще бъдат Екатерина Благоева Петрова, Веселин Гатев Атанасов

и Божидар Кирилов Кръстев

Стигаме и до ПП "Бригада", регистрирана за участие в изборите за народни представители на 11 юли 2021г. "Бригадир" на партията в Благоевград ще бъде само един- председателят й Арбен Хавальов. Бизнесменът от гоцеделчевското село е стар познайник на Комисията за незаконно придобито имущество, която през 2008-а запорира имотите му след разследване за ДДС измами чрез 296 фиктивни сделки. Хавальов беше осъден да заплати глоба от 10 000 лв за злоупотреби на стойност половин милион лева. В последствие от Апелативния съд в София отмени дори и тази символична присъда. Само преди ден от "Бригада" обявиха, че техен кандидат-депутат в Бургас ще бъде алкохолният бос Миню Стайков. Сред ексцентричните подходи на партията за привличане на нови симпатизанти е участие в томбола за смартфон, дентални услуги и адвокатски консултации.


Екип Югозапад Днес


bottom of page